Nakon 'Sobe za razbijanje' nagomilanog stresa više nema

29.09.2021.

07:03

Autor: Renata Ostović/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Soba za razbijanje

Soba za razbijanje

Foto: HRT / HTV

Nakon Zagreba i Splita, i u Osijeku je otvorena soba za razbijanje, zanimljiv koncept zabave i rješavanja stresa. Zabavno je, sigurno i nešto novo u gradu na Dravi.


Prvi i obavezni korak u ovoj priči je obući zaštitnu opremu. Treba se dobro zaštititi od krhotina stakla, dijelova informatičke opreme koji lete na sve strane ili pak nečega drugoga po čemu se žestoko udara u sobi za razbijanje... iako je fokus ipak na zabavi.

- U prvih 15 minuta nakon što se iscrpite se, jer ovo zahtijeva fizičku aktivnost, postane vam barem malo lakše. Meni je ovo odlična, možemo reći „terapija” zato što dođem i razbijem. U tom trenutku ništa ne mislim i poslije toga se stvarno super osjećam, kazala je Martina Jednobrković, vlasnica sobe za razbijanje u Osijeku.

Razbijanje u ovoj jedinstvenoj osječkoj sobi itekako je intenzivna fizička aktivnost, jer žestoko se udara čekićem, palicama, macolom, šipkama i sjekirom. Mnogo toga završi u komadićima, ali barem nakratko oslobađa nagomilanog stresa i frustracije, slažu se svi koji su to iskušali. 

Maja Zadravec iz Kozarca kaže da je prvi put došla u sobu za razbijanje, kako bi izbacila sav stres i negativnu energiju. 

- Osjećam se baš ispunjeno i sretno. Ovo je bolje od jutarnje kave. Definitivno se osjećam oslobođeno i poletno za novi dan, kazala je.

Ideja sobe za razbijanje, kažu pobornici ove vrste anti-stresne terapije, nije poticanje agresije, već izbacivanje nakupljenog stresa i bijesa u kontroliranim uvjetima. Što više razbijate - u vama je sve manje stresa. 

Helena Bakarec iz Osijeka kaže da je razbijala oko 15-20 minuta i to čaše, tanjure, boju po zidovima, radio i televizor te da se odlično osjeća, a sva negativna energija je izbačena.

Iako je osječka priča o sobi za razbijanje tek na početku već je našla svoje poklonike i među mladima i starijima. Kažu da bi mnogima takav izlet u razbijanje itekako dobro došao.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!