18:14 / 09.01.2018.

Autor: Ivana Štefelić/M.Š.

Nina 'dila' ljubav

-

-

Foto: - / -

Nina Đurđević je fotografkinja koja uživa radeći raznorazne projekte. Njezin posljednji je posvećen ljubavi. Tražila je ljubav i našla je ispisanu na mnogim neočekivanim mjestima.
Nina  Đurđević je fotografkinja koja uživa radeći raznorazne projekte. Njezin posljednji je posvećen ljubavi. Tražila je ljubav i našla je ispisanu na mnogim neočekivanim mjestima. Ovjekovječila  je sve pronađene ljubavi fotoaparatom, uokvirila ih i sada prodaje - ljubav... na lijep način kao uspomenu i podsjetnik.
Nina  Đurđević završila je dramske umjetnosti na Akademiju za filmsko i televizijsko snimanje i master za fotografiju u Novom Sadu. Fotografijom se bavi već 20-ak godina, profesionalno i hobistički. U svim ovim godinama što se bavim fotografijom imala sam nekolicinu projekata, zadnji je ljubavni proizvod koji ima veze s fotografijom, ali zapravo je veća priča u poruci koju nosi.
Projekt ljubavni proizvod nije bio zamišljen kao projekt nego je počeo kao Ninino fotografiranje raznoraznih natpisa po gradu od čega je onda radila male poklone, stavljala ih u okviriće i poklanjala ih prijateljima. U tom nekom razdoblju, a to traje već sad dvije godine, iskristalizirao se natpis ljubav i samo ljubav koji sam počela viđati po gradu… Uglavnom počela sam fotkati tu ljubav i onda bi ljubav stavila u okvir i poklanjala. Reakcije mojih prijatelja su bile jako lijepe i rekli su mi da bi bilo baš fora da to mogu nabaviti i poklanjati dalje. Poanta cijele priče koja se iskristalizirala slučajno je  - imati doma neki podsjetnik, neku afirmaciju, nešto što će nas podsjećati da možemo birati biti bolji jer ćemo jedino tako promijeniti svijet. Znači poruka ljubavi kao stalnog podsjetnika na ono što je po meni najvažnije. I onda je ta moja ljubav postala uokvirena ljubav i kao tko kaže da se ljubav ne može kupiti ... dilam ljubav. 
Poanta je da ljubav ostane u malim okvirima i da bude pristupačna i dostupna. Tako da Nina ne radi nikada veće fotografije od 10x15 koje stavlja u okvir 13x18.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!