18:00 / 16.11.2019.

Autor: Žana Ljuština/Regionalni dnevnik/HRT

Ništa ovom mladom čovjeku nije teško

-

-

Foto: - / -

Putem stranice na društvenoj mreži Ervin zaprimi narudžbu, obavi kupovinu i dostavi je. Besplatno. Tražio je poticaje Zavoda za zapošljavanje, no odbijen je.
Ervin Mešanović (23) iz Đakova u Zadru je završio studij primijenjene ekologije. Namjerava pokrenuti distribuciju proizvoda lokalnih OPG-ova putem interneta. Do tada, besplatno dostavlja namirnice sa zadarske tržnice.

Kupac mora biti zadovoljan. I obično jest jer zadarska seljačka tržnica nudi samo najbolje proizvode lokalnih OPG-ova. Odatle Ervinu ideja za posao.

- Meni je cilj otvoriti OPG-ovima tržište. Da kupci imaju sve proizvode na jednom mjestu i ne moraju zvati svakog posebno, ići od štanda do štanda, kaže Ervin.

Kako bi to trebalo izgledati, Ervin pokazuje već pola godine. Putem stranice na društvenoj mreži zaprimi narudžbu, obavi kupovinu i biciklom je dostavi kupcu. Sve to besplatno, no ljudi u pravilu nagrade njegov trud. Iznenade se kad im Ervin kaže da volontira.

Jer temelja za ozbiljan posao ovdje itekako ima. Tražio je stoga Ervin poticaje Zavoda za zapošljavanje, no odbijen je. Tražio je poticaje od 55 tisuća kuna. Planirao je kupiti električni bicikl, jer mu nije lako pedalirati s teretom.

Ništa ovom mladom Đakovčaninu nije teško. U kupnji uživa. Mala pomoć državnih institucija i Ervinu bi puno značila. Uz pomoć ili bez nje, Ervin od svoje ideje neće odsustati!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!