Nola, Cubismo i Jazz orkestar HRT-a - Lijepa si danas

30.03.2020.

09:20

Autor: HRT

default error photo
Cubismo, Nola i Jazz orkestar HRT-a - Vi zbog nas morate na posao, a mi smo ostali doma
Prije par tjedana Cubismo i pulska grupa Nola u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a izdali su pjesmu "Lijepa si danas" koja je odmah osvojila radijski eter.

U planu je bio i spot koji je trebao biti snimljen na velikom koncertu u zagrebačkoj Tvornici, no zbog nesretnih okolnosti s corona virusom koji je zahvatio Hrvatsku, ali i cijeli svijet koncert je otkazan, a tako i snimanje spota. Zato su omiljeni glazbenici došli na ideju da spot snime iz svojih kuća, a na taj način još jednom ukažu na važnost društva da se ponaša odgovorno i ostane doma. Pjesmu "Lijepa si danas" posvetili su tako svim onim mama, kćerima, bakama koje moraju raditi da bismo mi imali siguran i koliko toliko normalan život, a najviše što mi možemo učiniti za njih je da ostanemo doma i mislimo na njih i poručimo im - lijepe ste danas!

"Liječnice, medicinske sestre, blagajnice, medijske djelatnice, bankarice, čistačice... toliko je žena koje svaki dan moraju ići na posao i ugroziti svoj život i život svojih obitelji da bismo mi imali sigurnu svakodnevicu i zato im posvećujemo ovu pjesmu "Lijepa si danas" i radi njih ostajemo doma." - rekao je Hrvoje Rupčić jedno od zaštitnih lica grupe Cubismo.

S njim se slažu i članovi skupine Nola od kojih je ideja i potekla: "Mi smo u Puli, Cubismo i Jazz orkestar HRT-a na kontinentu i u Dalmaciji i jedini način kako da odgovorno napravimo spot je da ga snimimo od doma. - rekao nam je Marijan Jelenić iz Nole. Inače pjesma Lijepa si danas u originalu je napisana za njegovu suprugu Gabi i zaključili su kako bi svakoj ženi u ova teška vremena sigurno dobro došlo da joj kažemo Lijepa si danas.

Spot je sniman u domovima članova skupina Cubismo i Nola kao i kod maestra Mirona Hausera i članova Jazz orkestra HRT-a, a za kraj po uzoru na pljesak u 20 h i djeca glazbenika i njihovih prijatelja nagradila su sve zaslužne u ovim teškim trenutcima velikim pljeskom.

Tako nam je Hrvoje Rupčić zasvirao u svom domu na hrpi toalet papira, Ricardo Luque pokazao umijeće prevrtanja palačinki, a Marijan i Gabi iz Nole zaplesali su u svom domu i studiju, neki su izašli na svoje balkone, sretniji u dvorišta, a neki poput Zdravka Tabaina imaju privilegiju da im je ispred kuće i morska obala pa su pošteno udahnuli zraka na osami u Korčuli.

Inače pjesma "Lijepa si danas" je prvi singl s nadolazećeg albuma Cubisma "Tumbao" koji je nastao u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a. Novi album "Tumbao" izlazi nakon desetogodišnje diskografske pauze Cubisma, pa će se na njemu osjetiti sva snaga, emocije i ideje prikupljene tijekom tog perioda kada se bend više fokusirao na live nastupe.

Na albumu će se naći deset pjesama, a čak sedam njih potpisuju članovi Cubisma (Ricardo Luque -  glavni vokal, Davor Križić  - truba, Nenad Grahovac - trombon, vokal, b- gitara, Mario Penton Hernandez - klavir, vokal, Krešimir Tomec - bas gitara, Zdravko "Barba"Tabain  - bubnjevi, timbalesi, Mladen Ilić - bongosi, Hrvoje Rupčić - konge, vokal).

Osim suradnje s Nolom na pjesmi "Lijepa si danas", jednu skladbu napisao je maestro Miron Hauser, a na albumu će biti i nova obrada pjesme "Tempera".

Pjesma "Lijepa si danas" i album "Tumbao" izlaze u izdanju Aquarius recordsa i HRT-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!