Novi sapuni s točkicama

13.08.2018.

10:21

Autor: E.L.S./G.Ć.

default error photo
Pokazalo se da su sapuni s točkicama Udruge slijepih Zagreb pun pogodak. Prepoznali su to i tursko veleposlanstvo i turska razvojna agencija Tika. Udruzi su donirali opremu.
Prije dvije godine, Udruga slijepih Zagreb, pokrenula je proizvodnju sapuna s točkicama. Vrlo vrijedna i pozitivna družina male mirisne tvornice nije ni slutila da će mi se proizvodnja u tako kratkom roku proširiti. Dobili su vrijednu donaciju, a od jeseni kreću s proizvodnjom novih sapuna. O čemu je riječ, doznaje naša ekipa.

Pokazalo se da su sapuni s točkicama Udruge slijepih Zagreb pun pogodak. Prepoznali su to i tursko veleposlanstvo i turska razvojna agencija Tika. Udruzi su donirali opremu vrijednu više od 250 000 kuna. Na jesen počinje proizvodnja tekućeg sapuna.

Zaposlenici su oduševljeni novom opremom i jedva čekaju pustiti je u pogon. Osim kotlova, stigla su još dva nova stroja koja će slijepim i slabovidnim zaposlenicima uvelike olakšati posao i učiniti ga sigurnijim. Dobili su stroj za vakumiranje gotovih proizvoda koji će zadržati njihov miris i svježinu.

Da bi smanjili rezanje, mogućnost ozlijede i tako dalje dobili smo mlin, koji je napravljen po dimenzijama sapunskih baza u koje stavljamo ploču i on ju automatski drobi u sitnije komadiće, objasnila je Barbara Šajinović, voditeljica proizvodnje.

Sapun s točkicama, originalna rukotvorina, prepoznat u Hrvatskoj, ali i šire, omogućio im je ovo što imaju danas.

Sapun s točkicama će uvijek biti naš proizvod number 1. To je proizvod koji je prepoznatljiv zbog svojih karakteristika i točkica, odnosno pisma, on će uvijek označavati naše početke i uvijek će biti dio palete naših proizvoda, kaže Nikola Arbanas, Udruga slijepih Zagreb.

A paletu proizvoda planiraju proširiti. Osim sapuna s točkicama i tekućeg sapuna za ruke planiraju proizvoditi i druge kozmetičke preparate, pa čak i šampone za automobile.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!