Obnavlja se trim staza u šumi na Šubićevcu

05.02.2021.

07:46

Autor: Regionalni dnevnik/HRT

Trim staza

Trim staza

Foto: HTV / HRT

Nakon izgradnje modernoga dječjeg igrališta, počinju novi radovi na šibenskim 'plućima grada'. Obnavlja se trim staza u šumi na Šubićevcu u vrijednosti od 716 tisuća kuna čime će se povećati njezina funkcionalnost i sigurnost. Dobit će i novu, edukativnu funkciju.

Šuma u Šibeniku česta je stanica šibenskih rekreativaca i šetača.

Uskoro će ondje stazu od običnog makadama zamijeniti nova podloga.

- Radi se antistres podloga za hodanje, trčanje i vježbanje. Konstruiraju se u postojećim gabaritima. Znači 630 metara dužine staze, dodaju se poučne table te multifunkcionalne klupe za vježbanje, istaknuo je pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika Petar Mišura.

Pa će se građani uz rekreaciju, moći i educirati.

- Kako se ponašati u prirodi, koje aktivnosti su dozvoljene, koje poželjne, objašnjava Marko Plenča Mudrić, čuvar prirode JU Priroda Šibensko-kninske županije.

Jer je šuma na Šubićevcu dio značajnog krajobraza Gvozdenovo-Kamenar koji se proteže na gotovo 500 hektara površine. Državnim česticama upravlja šibenska šumarija, ali problem predstavljaju tereni u privatnom vlasništvu.

- Jer nemamo ovlasti djelovati s nekim konkretnim aktivnostima na tom području, dodaje Plenča Mudrić.

Slažu se Šibenčani - trebalo bi se bolje brinuti i više ulagati u o ovo područje.

Novi radovi počinju za desetak dana, ističu iz šibenske šumarije. Uklonit će se označena i osušena stabla koja predstavljaju opasnost za posjetitelje. I nastavljaju s budućim aktivnostima očuvanja ovog zelenog bogatstva usred grada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!