Obujte kopačke solidarnosti i pomozite onima koja je najpotrebnije

05.05.2023.

11:02

Autor: Lucija Žeger/Dobro jutro, Hrvatska/HRT/V.M.

"Kopačke solidarnosti"

"Kopačke solidarnosti"

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Studenti iz Udruge eStudent ponovno su pokazali veliko humanitarno srce. U subotu i nedjelju, 6. i 7. svibnja, održat će se malonogometni humanitarni turnir u Sportskom centru Dubrava.

Natjecat će se radnici poduzeća koji su kotizacijom donirali sredstva udruzi Mali zmaj, a detalje o toj akciji Kopačke solidarnosti doznala je ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska:

Kad se male ruke slože, sve se može - stara je poslovica, koja je jednako istinita i dandanas. Primjer malih i složnih ruku upravo su članovi Udruge eStudent, koja je odavno poznata po brojnim uspješnim projektima:

- Udruga eStudent je jedna od najaktivnijih udruga u Hrvatskoj. Brojimo svake godine preko 200 aktivnih studenata i članova. Aktivni smo već 19 godina, osnovani smo 2004. godine, imamo jako puno timova. Imamo 5 - 6 humanitarnih projekata. Imamo posebne timove za te projekte i imamo i neke druge projekte, kaže Lara Šercar, koordinatorica skupine Community u Udruzi eStudent.

Osim nabrojanog, organizatori su humanitarnog projekta "Kopačka solidarnosti":

- To je malonogometni humanitarni turnir koji se održava već 11 godina, imali smo jednu godinu pauze zbog korone. Krenuli smo 2011. godine s cjelokupnom organizacijom, a nudimo kroz humanitarni rad druženje poduzeća koji sebi mogu organizirati neki team building, a mi cijelu prikupljenu kotizaciju možemo donirati nekoj udruzi po odabiru članova tima, objašnjava Marko Bagarić, voditelj tima Društveno odgovorno poslovanje u Udruzi eStudent.

Kopačke solidarnosti

Kopačke solidarnosti

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

- Prvi dan turnira je u subotu i tada imamo grupnu fazu gdje će igrati sva poduzeća. Zapravo cilj je da onda svi prođu turnir u nedjelju i da sva poduzeća imaju priliku igrati u nedjelju i osvojiti svoju nagradu, objašnjava Lara.

Turnir se održava u Sportskom centru Dubrava, a kako kažu organizatori upravo je to odličan način da se radnici poduzeća podruže, i svoje kotizacije doniraju u humanitarne svrhe:

- Ideja je nastala tako da usjev poduzeća povežemo s tom humanitarnom stranom - doniranjem. Prvotna ideja je bila zapravo doniranje djeci u obrazovanje čemu se zapravo i vraćamo ove godine kada gdje ćemo sredstva donirati Udruzi Mali zmaj gdje ćemo donirati 120 kompleta za likovnu umjetnosti i 80 ruksaka za srednjoškolce, kaže Marko.

U ovom projektu zasigurno će uživati svi, od organizatora, natjecatelja do djece u Udruzi. Naravno, svi su pozvani pružiti podršku navijačima te biti dio ove humanitarne priče.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!