Očuvanje zdravlja prehranom

26.08.2021.

07:08

Autor: Vesna Ljubo/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Nutricionističko savjetovalište

Nutricionističko savjetovalište

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U Nutricionističkom savjetovalištu županijskog Zavoda za javno zdravstvo u Osijeku savjetima žele građanima pomoći dugoročno očuvati zdravlje prehranom, ali i da nauče sebe voljeti. Treba reći i kako sve do Zagreba nema nijednog savjetovališta takve vrste, odnosno cjelovite pomoći nutricionističkih stručnjaka.


U suvremenom, brzom tempu života mnogi od nas ne stignu razmišljati o svojoj prehrani, iako bismo trebali.

Kvalitetna i zdrava prehrana ulaganje je u budućnost i očuvanje zdravlja. Kako bi savjetovali građane o načinu prehrane, u Osijeku je počelo s radom nutricionističko savjetovalište.

- Naša želja je proširiti našu djelatnost kroz niz javnozdravstvnih aktivnosti, povezati se sa specijalističkim ambulantama cijelog grada i šire i želja nam je da smo inovativni, novi, drugačiji, rekla je Snježana Benkotić, voditeljica Službe za zdravstvenu ekologiju, NZJZ OBŽ-a.

Savjetovalište je opremljeno inovativnom informatičkom opremom za izradu plana prehrane te instrumentima za mjerenje sastava tijela. Svaki je klijent priča za sebe, svatko dolazi sa svojim problemima i željama.

- Ono što dobiju je prvo jedan ugodan razgovor sa nutricionistom, da postanu svjesni stručnih, zdravstvenih informacija, a da su bliski njihovoj situaciji, rekla je Ivana Sović, voditeljica savjetovališta.

Stručnjaci kontinuirano prate promjene i napredak.

- Ja volim kad promjena prehrane dovede do zaključka da možda još nešto trebaju promijeniti u svom životu, onda vidite da je netko stvarno odgovorno prihvatio raditi na sebi i uživati u tom zadovoljstvu, jer promjena može biti nešto jako lijepo. Samo treba strpljenja, poručila je Sović.

Za svaku promjenu treba vremena, no uz očuvanje zdravlja prehranom, cilj je i naučiti voljeti sebe.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!