16:41 / 03.04.2020.

Autor: Mirta Šurjak/Regionalni dnevnik/IMS/M.M./HRT

Od mora do stola - Splićani ribu naručuju internetom ili telefonom

-

-

Foto: - / -

Splitska ribarnica nedavno je proslavila 130 godina. No umjesto fešte, morala je zatvoriti vrata pa Splićani ribu naručuju putem interneta ili telefonom.
Splitska ribarnica nedavno je proslavila 130 godina. No umjesto fešte, morala je zatvoriti vrata pa Splićani ribu naručuju putem interneta ili telefonom. Potražnja je velika, a cijene su niže nego na pravoj ribarnici.

U putujućem ribarskom uredu Davora i Tee mobitel ne prestaje zvoniti. Svježa riba s Visa i Hvara u Split se dostavlja svaka 2 dana.

- Najviše traže osliće, trilje, pa kozice, grdobinu. Svašta se traži, kaže Davor Opačak, direktor dostave.

Cijene za svaku pohvalu, 30 posto jeftinije nego na tržnici.

- Izašli smo u susret ljudima u ovoj teškoj situaciji. Ima puno umirovljenika koji nas zovu i traže jeftiniju ribu, kaže Davor.

Gužva i ispred jedne male splitske ribarnice, koja je također odnedavno prešla na kućnu dostavu. Narudžbama, kažu, ne mogu odoljeti.

- Gužva na sve strane. Ima ljudi puno, sad je tu i dostava. Jedva držimo sve konce, ali izdržat ćemo, kaže Domina Mudnič, voditeljica prodaje ribarnice.

Zadovoljni su i kupci.

- Može se sve unaprijed pogledat, naručit, očistit, ostavit, donijet na adresu. Ma savršeno. Za svaku pohvalu, kaže zahvalan kupac.

S dobrim namirnicama dalmatinska izolacija zacijelo se mnogo lakše podnosi. Ipak, nadamo se da će glavna splitska ribarnica uskoro opet otvoriti vrata u svom prepoznatljivom mediteranskom ruhu - šušura i dobrih ribljih bokuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!