20:35 / 13.09.2018.

Autor: HRT

Od naplavina iz mora izrađuje suvenire

-

-

Foto: - / -

Donosimo vam priču o Mireli Maurin koja na Istu provodi umirovljeničke dane. Od mirovine se, kaže, ne može živjeti, pa budžet popunjava zaradom od prodaje suvenira koje većinom izrađuje od naplavina iz mora.
Donosimo vam priču o Mireli Maurin koja na Istu, otoku u zadarskom arhipelagu, provodi umirovljeničke dane. Od mirovine se, kaže, ne može živjeti, pa budžet popunjava zaradom od prodaje suvenira koje većinom izrađuje od naplavina iz mora. 

Ova vitalna otočna umirovljenica šali se da je kao umjetnička dušica uspjela cijeli radni vijek odraditi u mirovinskom. Ljubav prema umjetnosti nitko joj nije mogao uništili. Sada na svom škoju uživa, iako radi do kasno u noć. Zarada od suvenirnice ipak upotpuni kućnu blagajnu.

Budući da je Ist otok nautičara, putnici namjernici svakodnevno se izmjenjuju, suvenirnica je pretijesna za sve kupce. Miomirisima Mediterana ne mogu odoljeti. Turistima za oko ponajprije zapnu Mireline naplavine iz mora.

Neki ljudi će reći - to su nekakve daščurine iz mora, ali one su Mireli neprocijenjive. Da. To je za mene neprocijenjivo blago, mogu svašta naći uz more, ističe Mirela.

A neprocjenjiva je, kaže, povlastica život na otoku. Njezin šipak, njezin kreativni nered i zamazana traverša. Tko tu opuštenost i mir može platiti?

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!