17:15 / 30.01.2018.

Autor: Vesna Zovko/M.Š:

Ona istražuje svijet i sebe fotoaparatom

-

-

Foto: - / -

Istraživati svijet i sebe fotografskim aparatom nevjerojatno je iskustvo, kaže Ivana, a tajna dobre fotografije je u ljubavi prema životu i umjetnosti.
Pod nazivom 'Pejzaži' u  zagrebačkoj galeriji 'Sol' svoje je  fotografije predstavila je slikarica i fotografkinja Ivana Žerovnik iz Vrbovca.
Meki mistični pejzaži uz rijeku Savu. Usamljeni šetači, ribiči, plovila, snene jutarnje magle… samo su dio ugođaja koji je ovom izložbom dočarala likovna umjetnica Ivana Žerovnik. Fotografija je nastavak moga kista i štafelaja budući  da sam ja likovnjak po struci, učiteljica likovne kulture, a hobi mi je slikarstvo, to je samo produžetak mog likovnog djelovanja,  govori Ivana Žerovnik.  
Izložba je na neki način nastavak njezina diplomskog rada 'Slikarska intepretacija pejzaža'. Stvarnog i izmaštanog. Fotografije nastale su u vremenu dok je ova Vrbovčanka kao učiteljica radila i živjela u mjestima uz rijeku Savu. Većina ih je nastala pod pauzama, kada je imala slobodan sat.
Jedan tihi nenametljivi svijet pun tajanstvene ljepote koji se, zbog magle koja ga grli, doima kao da je iz sna.  Tu je 20 fotografija koje su nastale u razdoblju od 2014. do 2016. Nisu sve nastale u Davoru, neke su nastale u okolici Nove Gradiške, u mjestu Gorica.  Istraživati svijet i sebe fotografskim aparatom nevjerojatno je iskustvo, kaže Ivana, a tajna dobre fotografije je u ljubavi prema životu i umjetnosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!