Oni su najbolja sestra i liječnik po izboru pacijenata

30.01.2018.

15:20

Autor: DJH/M.Š.

default error photo
UHP je po 12. puta izabrao najdoktora i najsestru. Dobitnici priznanja sestra Brborović i doktor Buljubašić u Dobrom jutru su pokušali otkriti gledateljima u čemu je njihova tajna.
Udruga hrvatskih pacijenata (UHP) po dvanaesti puta je izabrala najdoktora i najsestru.

Za 2017. godinu ta su priznanja, na temelju mišljenja pacijenata, dodijeljena medicinskoj sestri Svjetlani Brborović, zaposlenoj u zagrebačkom Domu zdravlja Istok u Ivanjoj Reci, te liječniku Robertu Buljubašiću, kirurgu i ortopedu traumatologu iz Kliničke bolnice Dubrava. Zahvalnice za predani rad i povjerenje koje su im iskazali pacijenti uručili su im predsjednik UHP-a Marijo Drlje i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Najsestra Svjetlana Brborović više je od 25 godina zaposlena u ordinaciji opće medicine u Ivanjoj Reci. Kaže kako svoj posao radi sa zadovoljstvom, a s pacijentima svakodnevno dijeli dobro i zlo. Ipak, priznanje ju je iznenadilo.

Priznanje za nadoktora za 2017. primio je 42-godišnji Robert Buljubašić, koji u KB-u Dubrava radi od 2005. Tamo je završio specijalizaciju iz kirurgije i subspecijalizaciju iz traumatologije i ortopedije, a trenutno je pred doktoratom.

Svjetlana Brborović i Robert Buljubašić gostovali su u Dobrom jutru i pokušali otkriti gledateljima u čemu je tajna njihovog uspjeha.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!