Ono nešto uhvaćeno fotoaparatom

23.01.2018.

15:14

Autor: Vesna Zovko/M.Š.

-

-

Foto: - / -

U samoborskom Centru za mlade 'Bunker' članice fotokluba Klik izložile su svoje fotografije na skupnoj izložbi 'Uokvirena duša'.
U samoborskom Centru za mlade 'Bunker' članice fotokluba Klik izložile su svoje fotografije na skupnoj izložbi 'Uokvirena duša'.
Sreća, tuga, samosvijest, ponos, dječja zaigranost, nestašnost, mističnost, usamljenost… Ljudsko lice. Vječita fascinacija i inspiracija. Na prvi pogled lagan izazov, posebno u eri selfija, no autorice portretne fotografije imaju drugačije iskustvo. Znate kako kažu: žene k´o žene, što će nego su odmah odabrale najtežu temu! Iako su portreti čest motiv kada ljudi fotografiraju obiteljska događanja… Portret je vrlo zahtjevan jer vama osoba koja je porteritana mora dozvoliti da vi uđete u njegov svijet, ona mora dozvoliti da vi uhvatite jedan djelić sekunde, tu emociju…  objašnjava Željka Šabarić, nagrađena autorica.
I upravo je i naziv izložbe 'Uokvirena duša' koja pokazuje 'ono nešto' posebno na licima portretiranih osoba, uglavnom žena. Nagrađena Davorka Trbojević je zabilježila slučajan, anđeoski trenutak u životu jedne žene. Ja sam zadovoljna tim trenutkom jer sam ga uspjela zadržati i prenijeti na fotografiju. Mislim da će to i drugi vidjeti...  Bio on klasični, studijski ili spontani, portret u sebi uvijek nosi čaroliju trenutka, a istodobno je na neki način i razotkrivanje i s jedne i s druge strane fotoaparata.
Ova je izložba nastala u sklopu projekta 'Ja volim fotografirati' fotokluba Klik koji je izazvao veliko zanimanje žena za fotografiju. Ljudsko lice ispred objektiva otkriva i skriva mnoge intrigantne, duhovite, sretne ili sjetne priče o čemu svjedoči i ova izložba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!