Osječani uživaju u sunčanom vremenu

02.01.2023.

17:28

Autor: Hrvoje Šimunović/Regionalni dnevnik HTV-a/HRT/D.S.

Osijek

Osijek

Foto: HTV / HRT

Sunčano vrijeme i neuobičajeno visoke temperature za ovaj dio godine ne zabrinjavaju Slavonce. Svaki slobodan trenutak brojni Osječani koriste za boravak na otvorenome ili za ispijanje kave na jednoj od gradskih terasa. Prvi radni dan u novoj godini donio je gotovo proljetno ozračje. 

Toplo vrijeme i prizori kao s ulica kakvoga mediteranskog grada. Sunčane naočale, kavica s prijateljima i lagane teme za početak godine. 


- Većinu dana planiram provesti danas vani. Na kolektivnom smo godišnjem odmoru pa baš planiram uživati na otvorenom, kaže jedna Osječanka.


Uživancija za bicikliste rekreativce, ali i za one koji su odlučili odraditi ozbiljan trening.


- Lijepo, kao da je proljeće došlo. Baš super, rekao nam je jedan biciklist.


- Krenuli smo iz Belišća i došli na Kopiku. Odradit ćemo trening i nazad za Belišće. Bit će oko 70 - 80 kilometara, kazao je biciklist iz Belišća.


Dok su roditelji na poslu, bake i djedovi odrađuju puno radno vrijeme. Najvažnije je, kažu, da su djeca zadovoljna, a na južinu se ne obaziru. 


- Stalno sam na biciklu ili pješice i tako i treba, navodi jedna Osječanka.


- U redu je. Bolje to nego da su minusi i da je sivo i mračno, ovako je odlično, zadovoljna je druga.


- U pravilu nastojimo više biti vani jer u vrtiću je dijete uglavnom u zatvorenom, kod kuće roditelji rade, pa su ovo prilike da unuk bude malo vani, kaže nam jedan gospodin.


Tako je od zimskih radosti ostalo još samo sjećanje na ono malo lanjskoga snijega. 


- Da je bilo snijega, bilo bi romantičnije, a ovako je realnije. Na to mi ne možemo utjecati, prema tome kako bude, prilagodimo se, neki su od komentara Osječana na toplo vrijeme.


Ovih dana, čini se, i ribe bolje grizu, a najljepše od svega, kažu nam Osječani, jest to što za sunčana vremena nitko ne razmišlja o siječanjskoj depresiji. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!