Osobe s invaliditetom mogu i vole skijati

05.01.2018.

15:32

Autor: DJH/M.Š.

Na sljemenskom Crvenom spustu, paraolimpijac Dino Sokolović, veljača 2010. (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Na sljemenskom Crvenom spustu, paraolimpijac Dino Sokolović, veljača 2010. (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U ponedjeljak i utorak (8. i 9. siječnja) na sljemenskom Crvenom spustu Hrvatski paraolimpijski odbor prvi put ugostit će najbolje svjetske skijaše s invaliditetom.
U ponedjeljak i utorak (8. i 9. siječnja) na sljemenskom Crvenom spustu Hrvatski paraolimpijski odbor prvi put ugostit će najbolje svjetske skijaše s invaliditetom. Održat će se dva noćna slaloma Svjetskog skijaškog kupa za osobe s invaliditetom. Oba dana prva vožnja je na rasporedu u 14.00 sati, a druga vožnja u 17.15.
Na Sljemenu će nastupiti 80-tak sportaša iz 17 zemalja s četiri kontinenta u kategorijama slijepih i slabovidnih, stojećih i sjedećih skijašica i skijaša. Ceremonije dodjele medalja održavat će se svaku večer iza 19 sati ispred restorana 'Vidikovac'. 
Direktorica utrke, Anja Škutelj ističe da je velika je čast i zadovoljstvo što će najbolji para-skijaši svijeta nastupiti u Zagrebu. Imamo sreću što će se utrke održati nekoliko dana nakon Snježne kraljice pa će natjecatelji imati savršene uvjete. Vjerujem kako ćemo organizacijom natjecanja postaviti ozbiljan izazov za ostale organizatore utrka u Svjetskom kupu.  Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratko Kovačić je istaknuo kako će Hrvatska i Zagreb prvi put ugostiti tako značajan skijaški događaj osoba s invaliditetom. Nakon Europskog kupa dobili smo i Svjetski kup što je dokaz našeg kvalitetnog rada. Vjerujem kako će gledatelji doći na Sljeme kako bi vidjeli nastup najboljih skijaša s invaliditetom,  kazao je Kovačić. Naglasio je kako su hrvatski sportaši s invaliditetom u sklopu programskih aktivnosti HPO-a u 2017. nastupili na čak 82 međunarodna natjecanja na kojima su osvojili 355 medalja od kojih je čak 131 zlatnih, 125 srebrnih i 99 brončanih.
Dragan Katunar, tajnik Hrvatskog skijaškog saveza osoba s invaliditetom i Eva Goluža, slabovidna skijašica u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavili su ovo natjecanje ali govorili o tome s čim se sve susreću osobe s invaliditetom koje vole skijati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!