Petrinja: U balonu izvedena predstava za djecu Naš zeleni svijet

17:11 / 25.04.2022.

Autor: Hina/HRT/D.S.

Petrinja

Petrinja

Foto: Slavko Midzor / PIXSELL

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja u balonu postavljenom na rukometnom igralištu u Petrinji Kazališna družina Smješko iz Zagreba izvela je danas predstavu Naš zeleni svijet.

Predstava je namijenjena djeci vrtićke dobi, predškolcima i učenicima nižih razreda osnovne škole.


Djeca su u toj predstavi mogla naučiti kako je nastao planet Zemlja te kako odvajati otpad i sve vrste otpada za reciklažu.


Autorice predstave su Barbara Vicković i Jelena Hadži-Manev, a izvode ju Barbara Vicković ili Mirta Zečević. Ovaj put u Petrinji ju je izvela Mirta Zečević, glumica HNK te glumica i producentica Kazališne družine Smješko.


Rekla je da predstavu Naš zeleni svijet intenzivno izvode od 2019. godine.


- Split i Solin su nas pozvali da napravimo neku ekološku predstavu o razvrstavanju otpada i od tada svake godine imamo sve više i više posla. Očito se uviđa korisnost takve predstave i uopće ovakvog prikazivanja te učenja djece i mladih o razvrstavanju otpada, rekla je Zečević. Dodala je da u Petrinju dolazi često te kako je, nakon svega što se dogodilo, veseli što može podariti osmijeh najmlađima.


Osmijeha nije nedostajalo ni danas jer je riječ o interaktivnoj predstavi te su male Petrinjke i Petrinjci s velikim zanimanjem pratili predstavu i u njoj i sudjelovali.


- Ovu predstavu smo organizirali u povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje i sa svrhom edukacije najmlađih stanovnika našega grada, rekla je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja Vesna Brebrić.


Ovo je jedna vrlo edukativna predstava i nadam se da će utjecati na formiranje njihovog odgoja i svijesti o zaštiti Zemlje.


Predstava Naš zeleni svijet realizirana je uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Petrinje, a osim koncerata, Hrvatski dom najavljuje i predstavu za odrasle u subotu, 28. svibnja. 


Riječ je o predstavi Teatra Rugantino "Uvijek će nam ostati ljubav", u kojoj glavne uloge tumače Jelena Miholjević i Dražen Čuček.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!