18:00 / 19.05.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Pjesma 'Glavu gore': vjesnik optimizma

-

-

Foto: - / -

Jedna epidemija, jedan potres i jedna fotografija bili su dovoljna inspiracija za ad hoc akciju i nastanak pjesme 'Glavu gore', lepršavog optimističnog proljetnog hita.
Jedna epidemija, jedan potres i jedna fotografija bili su dovoljna inspiracija za ad hoc akciju i nastanak pjesme 'Glavu gore', lepršavog proljetnog optimističnog hita.

Akordi Admira Ćulumarevića te vedra melodija i tekst Elme Burnić, pokrenuli su glazbenu akciju u raznim dijelovima Zagreba i Hrvatske u doba socijalne distance.

U projektu su uz Elmu Burnić i Admira Ćulumarevića sudjelovali i Tomo Miladinović, Paul Kempf, Mario Rašić te Siniša Ćićo Pantelić. Oni su - od Tučepa preko Makarske do Zagreba -  vrlo brzo energiju pretočili u pjesmu 'Glavu gore' koju je producentski uobličio Toni Eterović, također od kuće.- Video spot za 'Glavu gore' nastao je posve spontano okupljajući brojne, znane i neznane prijatelje sa svih strana svijeta ujedinjujući ih u ova nesretna vremena, objavila je autorska ekipa.

O pjesmi i spotu 'Glavu gore', ali i o projektu 'Film music orkestar' koji po Zagrebu priređuje koncerte 'na kotačima' u emisiji Dobro jutro, Hrvatska razgovarali smo s Elmom Burnić:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!