Pula, baš poput Rima, leži na sedam brežuljaka. A na njima prava mjesta za istraživanje lokalne kuhinje.
Kolegica novinarka Klara Dujmović u Puli je potražila plavi recept.
- No najprije sam bacila pogled na drevnu Arenu i Slavoluk Sergijevaca, najpopularnije rimske spomenike. Jer Pula, baš poput Rima, leži na sedam brežuljaka. A na njima prava mjesta za istraživanje lokalne kuhinje, objašnjava kolegica Dujmović.
Njezin domaćin bio je vlasnik tradicionalne konobe koja u ponudi ima svježu ribu i od njih pripremljena jela.
Potrebni sastojci:
20-25 dkg morskog psa
20-25 dkg tune
0,30 dcl ulja
začini (sol, papar, luk, češnjak, kiseli krastavci, slane srdele, masline, peršin, domaća šalša, majoneza, sok 1 limuna, umak worcester, umak od soje, tabasco).
Detalji pripreme u videoprilogu.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!