13:04 / 03.05.2019.

Autor: HRT

Plesna grupa "Step Afrika!" vraća se u svibnju 6. put u Hrvatsku

-

-

Foto: - / -

Grupa je nastupila na svim većim pozornicama u SAD-u, uključujući i Off Broadway.
Plesna skupina Step Afrika već dugi niz godina promovira step diljem svijeta pa tako i u Hrvatskoj. U emisiji Dobro jutro Hrvatska gostovali su i predstavili je kulturni ataše Laura Djugaric i voditelj Step Afrika C.Brian Williams.

Američka plesna grupa "Step Afrika!"vraća se u svibnju po šesti puta u Hrvatsku, te će hrvatska publika još jednom imati priliku uživati u skladu i visokoj kvaliteti izvedbe grupe koja je nastupila na svim većim pozornicama u SAD-u, uključujući i Off Broadway.

Ove godine Step Afrika! će nastupiti u Zagrebu u subotu, 4. svibnja, u 20 sati u Ludoj kući, Zvonimirova 63. 

Step Afrika! će nekoliko dana kasnije, u srijedu, 8. svibnja, u 20 sati nastupiti u Koprivnici u Domu mladih, Hrvatske državnosti 10.

Naime, Step Afrika! je prva i jedina profesionalna plesna skupina koja promiče step - izvorni američki ples koji je nastao u bratstvima i sestrinstvima američkih sveučilišta. Osim po svojim umjetničkim postignućima i brojnim priznanjima, Step Afrika! je poznato i po iznimnom uspjehu u radu s djecom i mladima. U Hrvatskoj smo već imali četiri step kampa u kojima je više od 500 mladih iz Hrvatske i svijeta radilo na razvijanju kreativnih vještina, ali i osjećaja za disciplinu i rad u timu, važnosti učenja i zalaganja u školi i najvažnije, na toleranciji i međusobnom uvažavanju. Tako će ove godne domaćin step kampa za mlade biti Gimazija "Fran Galović" u Koprivnici u kojoj će se okupiti više od 70 srednjoškolaca iz raznih gradova Hrvatske: Koprivnice, Pule, Slavonskog Broda, Knina, Varaždina, Daruvara i Bjelovara. Petodnevne radionice omogućit će im rad s američkim umjetnicima i stvaranje zajedničke predstave, ali i stvaranje novih prijateljstava i međusobno povezivanje mladih u Hrvatskoj. Njihova završna predstava bit će u petak 10. svibnja u 13 sati, u Gimnaziji "Fran Galović".
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!