Plitvička jezera i Kopački rit - ljeto u listopadu

12.10.2018.

12:51

Autor: Zoran Vakula/HRT

default error photo
Za dodatni poticaj posjetu nekom od naših parkova prirode ili nacionalnim parkovima - možda posluže najnovije fotografije iz Kopačkog rita, gdje je vodostaj već tjednima relativno nizak, te s Plitvičkih jezera.
Stabilne vremenske prilike sljedećih dana, te pretežno sunčano i iznadprosječno toplo vrijeme - svojevrsno ljeto u listopadu - vjerojatno će mnogi iskoristiti za kojekakve aktivnosti na otvorenome.

Zašto ne i za posjet nekom od hrvatskih Nacionalnih parkova i Parkova prirode?!

Za dodatni poticaj možda posluže najnovije fotografije iz Kopačkog rita, gdje je vodostaj već tjednima relativno nizak, te s Plitvičkih jezera.

Fotografirali su ih Romeo Ibrišević i Šime Barešić, fotografi čiji radovi često uljepšavaju emisije Vrijeme na HTV-u pridonoseći dodatnom opisu prošlih i budućih meteoroloških stanja, a bili su i u najužem izboru za kalendar Svjetske meteorološke organizacije za 2019. godinu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!