Plivat će od Splita do Brača za nezbrinutu djecu

22.07.2020.

19:02

Autor: Regina Zubanović/HRT

-

-

Foto: - / -

"Ljetovanja, aktivnosti za djecu možemo osigurati samo zahvaljujući dobrim ljudima poput gospodina Gorana".
"Mi plivamo za vas" naziv je humanitarne akcije pokrenute za Dom za nezbrinutu djecu "Maestral". Goran Jurišić Goga, 80-postotni invalid Domovinskog rata, pokušat će preplivati od Splita do Brača, kako bi se prikupio novac za opremanje odjela za najmlađe u domu koji skrbi o 115 djece bez primjerene roditeljske skrbi. Gorana smo uhvatili u morskim pripremama na Žnjanskoj plaži odakle će u nedjelju krenuti u preplivavanje.

- Neće biti lako. Ali kad razmišljam o toj dici, to će mi dati snage, uz božju volju i volju naroda, isplivat ću to do kraja. I mislim da ćemo uspit' u ovoj akciji, kaže Goga.

- Nama su jako važne ovakve akcije zato što uz pomoć njim možemo našoj djeci priuštiti ono više. Sve osnovno mi osiguravamo iz resornog ministarstva, no ljetovanja, njihove aktivnosti, možemo osigurati samo zahvaljujući dobrim ljudima poput gospodina Gorana. Želimo im pružiti bolje igračke, krevetiće, istaknula je ravnateljica Doma "Maestral" Jelena Burazin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!