11:04 / 11.08.2019.

Autor: Melita Šare/D.M./HRT

Ploveći dućan za dokone jahtaše

-

-

Foto: - / -

Mljackale su njihove kroasane i lubenice mnoge zvijezde, Abramović i princeze od Monaca. Družio se Goran i s Bradleyem Cooperom.
Kako bi ljudi zaradili, dosjete se svega i svačega. Obitelj Jagić iz mjesta Sali na Dugom otoku pripada inventivnijima. Prodaju voće, povrće i kruh jahtašima u brodu supermarketu, a kao suvenir - magareći izmet u kutijici za sreću. I ide im više nego dobro. Za sve te otočne "rabote" treba se dići u cik zore i u dvije smjene po zvizdanu kružiti oko jahti.

Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

Sve je počelo prije točno 40 godina, s krumpirima, prisjeća se Sebastijan Cape. Danas ispunjavaju i najluđe narudžbe dokonih jahtaša na Telašćici. Još sneni jahtaši dobiju svježi kruh te domaće voće i povrće, a Jagići naplaćuju i dvostruko skuplje nego na kopnu. Nitko se ne žali.

Nagledali su se oni svega na ovoj plovećoj "bakanaliji". Mljackale su njihove kroasane i lubenice mnoge zvijezde, Abramović i princeze od Monaca. Družio se Goran Jagić-Cape i s Bradleyem Cooperom koji je kajakom obilazio hrvatsku obalu. Čak su zajedno bili i u lovu na hobotnice.

Pogledajte priču iz emisije More

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!