12:40 / 05.12.2020.

Autor: Tamara Marković/Dnevnik 1/B.A./HRT

"Počasna opatijska garda" zaplivala u zagrebačkom Jarunu

-

-

Foto: - / -

Opatijski kukali posjetili su Zagreb i zaplivali u jezeru Jarun.
Zimsko vrijeme, kada bez jakne, kape, šala i rukavica ne izlazimo, nekima je idealno za plivanje. Opatijski kukali posjetili su Zagreb i zaplivali u jezeru Jarun.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ Sve o koronavirusu

Sedam Celzijevih stupnjeva za ove kupače nije bio problem - kao što su sami rekli za HRT, voljeli bi osjetiti i niže temperature jer je sedam, osam stupnjeva standardna temperatura na kojoj se svake Nove godine kupaju u Opatiji.

U šali za sebe kažu da su počasna opatijska garda. Kupali su se u svojim tradicionalnim kupaćim kostimima, s kapicama Djeda Božićnjaka, a zaigrali su i picigin i popili šampanjac.

Došli su kako bi promovirali opatijski advent - kako kažu, najljepši advent na moru - kao i zdravlje, zdrav način života i prirodno jačanje imuniteta, te dati podršku Zagrebu u ovim teškim vremenima borbe protiv koronavirusa.

- To nam je bila duga želja u vrijeme adventa, da donesemo duh Primorja, atmosferu najljepšeg adventa uz more, i da damo ohrabrenje i podršku građanima Zagreba u ovo nesretno doba pandemije, da ne klonu duhom i da ne zaborave na tjelesnu aktivnost, gdje god i kako mogu, da jačaju svoj imunitet, rekao je Mario Sušanj iz Opatijskih kukala.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!