09:22 / 02.06.2020.

Autor: I.B./Dobro jutro Hrvatska/HRT

Počela nova sezona u ljetnom kinu Bačvice

-

-

Foto: - / -

Ljetno kino Bačvice dobilo je novu opremu, električne instalacije, uređuje se ograda, a priprema se i hortikulturno uređenje.
Pozornica ljetnog kina Bačvice, gdje se filmovi prikazuju od 1956. godine, otvara ovogodišnju ljetnu sezonu. Ljetno kino Bačvice dobilo je novu opremu, električne instalacije, uređuje se ograda, a priprema se i hortikulturno uređenje. Iako je neke projekcije pratilo i do 800 gledatelja, zbog epidemioloških mjera sada će na ljetnoj pozornici moći uživati najviše do 300 gledatelja pa je potrebno ulaznice kupiti online unaprijed.

- Zadovoljni samo da smo, nakon cijele ove situacije koju smo imali bez kulturnih događanja, napokon otvorili kino. Počeli smo s četiri puta tjedno. Inače kino radi svaki dan, ali evo, poštujući sve mjere, izbjegavajući sve gužve, zadovoljni smo. Kino radi već dva dana. Svaka projekcija je imala oko 200 posjetitelja, tako da se nadam da će se taj trend i nastaviti, rekao je Alen Munitić, direktor Festivala mediteranskog filma Split.

- U kino inače stane do 700 posjetitelja. Sad smo napravili razmak 1,5 metar između redova. Ali su stolice i grupirane, tako da svi koji dođu zajedno, mogu i sjediti zajedno, dodao je. 

- Od kad smo preuzeli upravljanje, prije dvije godine, nabavljena je nova kino oprema, stolice, a ove zime su zamijenjene i sve električne instalacije. I dalje ćemo ulagati, zajedno s gradom i uz potporu ministarstva, istaknula je Danijela Ćukušić, ravnateljica centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje "Zlatna vrata".

- Otvorili smo još kina u Imotskom i Podgori, a od sljedećeg tjedna kreću ljetna kina po otocima Hvar, Bol, Supetar, Jelsa, Komiža itd. Tako da svi oni koju dođ u Split ili na otoke, imaju gdje provesti vrijeme gledajući film. Večeras je u ljetnom kinu Bačvice na programu novi film Fatiha Akina "Zlatna rukavica", najavio je Munitić.

- U ljetno kino Bačvice, bilo kad da dođete, imate osjećaj da tu možete provesti cijeli dan. Naši posjetitelji su oduševljeni ovim prekrasnim prostorom na kojem se nalazi ovo kino, istaknula je Ćukušić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!