Podvodne puške Petra Pana

09.12.2018.

12:01

Autor: Franka Jović Tonkli/D.M./HRT

default error photo
Ekipa emisije More snimila je rađanje jedne neobične puške - napravljene od crno-bijele ebanovine i kitove kosti. Ona će poštom na Havaje.
Upoznajte Petra Kedžu, ili Petra Pana kako ga poznaju vrsni podvodni ribolovci. U jednoj maloj i sasvim običnoj radionici u središtu Splita stvara Petar vrhunske podvodne puške.

Domišljat je Petar Pan. Ražanj za kokoš koristi za ravnomjerno sušenje puške. Posebne uzorke u karbonu i epoksi smoli stvaraju ženske mrežaste čarape. Nama domaćima duhovito, strancima bi vjerojatno bilo neshvatljivo jer Petrove su puške ocijenili vrhunskima. Ručke rađene po otisku dlana, najcjenjenije drvo, ucrtane slike, poruke i posvete.

Očekivano, Petar roni od djetinjstva. Uostalom, dobru pušku i ne može izraditi netko tko, tražeći ribu, nije zadržavao dah. Napravio je i sebi savršenu pušku "za u kraj i šulju". Ipak kaže kako je sve do lovca i mirne ruke.

Ekipa emisije More snimila je rađanje jedne neobične puške - napravljene od crno-bijele ebanovine i kitove kosti. Ona će poštom na Havaje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!