Pop-up izložba "Naša divna stvorenja" uz Noć knjige

23.04.2021.

14:05

Autor: Hina

"Naša divna stvorenja"

"Naša divna stvorenja"

Foto: Knjižnica Marina Držića / HRT

U okviru Noći knjige, a na Svjetski dan knjige i Dan autorskih prava, zagrebačka Knjižnica Marina Držića otvara u petak pop-up izložbu "Naša divna stvorenja", kojom se želi potaknuti ljude na udomljavanje napuštenih i zaboravljenih kućnih ljubimaca.

 Autor izložbe je pionir graffiti i street art scene u Hrvatskoj Krešimir Golubić - Leon GSK, koji će uživo crtati i predstaviti način izrade slika u stencil tehnici.


- Izložbica se otvara u petak od 17 sati. Slike se nalaze u izlogu knjižnice tako da ih je moguće vidjeti izvana. Bez obzira na činjenicu da smo dakle na otvorenom prostoru, svakako se trebamo pridržavati Covid-19 mjera i uživati u mojim novim slikama... Biti ću tamo od 17 do 22 sata do kada je Knjižnica Marina Držića otvorena, poručio je autor izložbe preko Facebooka:

- Utjecaj ljubimaca na razvoj djece dobro je poznat. U njima često pronađemo utjehu i odane prijatelje koji od nas traže malo, a pružaju bezuvjetnu ljubav, ističe se u najavi izložbe.


Mnogi su pisci svoje ljubimce pretvarali u junake u svojim romanima ili pričama, pa će Knjižnica Marina Držića tom prigodom posebno predstaviti sve knjige koje obrađuju teme kućnih ljubimaca


Golubić se za grafite zainteresirao od sredine osamdesetih kad su se prvi takvi radovi pojavili na zagrebačkim fasadama, a ozbiljnije se tim vidom umjetnosti počeo baviti 1992., nakon posjeta Berlinu.  Ova je njegova izložba nastala u suradnji s Udrugom Honey i Specijalističkom veterinarskom ambulantom Marković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!