13:04 / 08.09.2020.

Autor: Leo Škrinjarić/Regionalni dnevnik/HRT

Popišanac trail okupio trkače iz cijele Hrvatske

-

-

Foto: - / -

Za rekreativce i slabije pripremljene trkače trčao se mali Popišanac u duljini od 13 km, a oni u boljoj fizičkoj kondiciji trčali su stazama velikog Popišanca duljine 25,5 km.
U Slatini je u organizaciji udruge Motiv održan peti po redu Popišanac trail, koji je okupio trkače iz raznih krajeva Hrvatske. Oni su se natjecali u dvije sportske discipline u trčanju nizinskim i brdskim krajem dok je treća utrka bila popularan Cani cross u kojoj su natjecatelji trčali uz pse na uzici.

Uz poštivanje epidemioloških mjera, stotinjak trkača sudjelovalo je na trail utrci koja obilježenim stazama vodi makadamom, šumskim putevima, a dio se trčao i asfaltom. Za rekreativce i slabije pripremljene trkače trčao se mali Popišanac u duljini od 13 kilometara, a oni u boljoj fizičkoj kondiciji trčali su stazama velikog Popišanca duljine 25 i pol kilometara. Start i cilj obje utrke bio je u središtu Slatine.

- Cilj nam je promovirati trčanje, zdrav način života, ljepote grada Slatine i druženje. Naravno da nam je u interesu primarno sačuvati zdravlje svih nas kako bi se i dalje mogli baviti onime što volimo - izjavila je Marika Marić, predsjednica Udruge Motiv, Slatina.

Na slatinskom izletištu Bunarić održavala se treća utrka u sklopu Popišanca, sve popularniji Cani cross u kojoj su natjecatelji trčali uz pse na povodcu i pri tomu trebali svladati šumsku brdovitu stazu dugu sedam kilometara.

- Moramo misliti da je to deveti mjesec, zna biti vruće, ne smijemo pse preopteretiti bez obzira na to što se trči većim dijelom kroz šumu, mora biti nekakav balans - kazao je Martin Bišćan, član Udruge Motiv, Slatina.

Popišanac trail dio je i Slavonsko-baranjske trail lige, koja se i ove godine tradicionalno održala u sklopu obilježavanja Dana grada Slatine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!