23:06 / 29.10.2019.

Autor: HRT

Posjetili smo naše najpoznatije blizanke

-

-

Foto: - / -

Hranjenje, presvlačenje, igranje i maženje. Tako sada izgleda jedan običan dan za Valentinu i Kristinu.
Sredinom svibnja na zagrebačkom Rebru dogodilo se pravo medicinsko čudo. Prvi su put u Hrvatskoj uspješno razdvojene sijamske blizanke. Nakon više od pola godine u bolnici, malene Valentina i Kristina prije točno dva mjeseca provele su prvu noć u svojoj kući u Bušetini pokraj Virovitice. Na malu obljetnicu sretnu obitelj posjetila je naša ekipa.

- Blizanke Kristina i Valentina došle kući


Hranjenje, presvlačenje, igranje i maženje. Tako sada izgleda jedan običan dan za Valentinu i Kristinu - najpoznatije hrvatske blizanke. Rođene kao sijamske blizanke, liječnici KBC-a Zagreb uspješno su ih razdvojili nakon povijesne operacije koja je trajala punih 15 sati. Bilo je potrebno znanja, truda, ali i hrabrosti.

Više od 7 mjeseci medicinske sestre brinule su se za male djevojčice, a glavna sestra Ana obitelji je pomogla i obnoviti kuću. A sada mami pomažu stariji brat i sestra Ivan i Maja.

Mami Mariji svaki dan donosi nove izazove. Poručuje da je put koji su prošli težak, ali i vrijedan svake žrtve: "Vjerovati, nadati se i ne odustati. Ne na prvi problem reći 'Ne mogu'. Možete, mi smo jače nego što mislimo".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!