13:25 / 08.12.2018.

Autor: HRT

Poslijepodnevni rad Đurđevačkog vrtića spašava roditelje

-

-

Foto: - / -

Projektom "Maslačak za sve" osigurano je pet milijuna kuna i za popodnevni rad te smještaj još 20-tero djece.
Poslijepodnevni rad i 10 novih djelatnika u dječjem vrtiću Đurđevac. Sve to zahvaljujući projektu - "Maslačak za sve".  Time je rješen velik problem roditelja čija djeca idu u taj vrtić.

Profesorica Ana Huzjak majka je blizanaca od četiri i pol godine. Nova usluga dječjeg vrtića Maslačak u Đurđevcu - poslijepodnevni rad - riješit će joj velik problem.

"S obzirom da škola radi dvije smjene, dva tjedna radimo popodne to je bio jedan od odlučujućih faktora zbog čega ja sad mogu živjeti u Đurđevcu jer mi netko ima pripaziti djecu u popodnevnim i večernjim satima, tak da vjerujem da je to izvrsna odluka što se tiče vrtića i da puno roditelja bude imalo koristi od toga", ističe.

Uz to što su ove godine, zahvaljujući obnovi i uređenju vrtića, osigurani uvjeti za još jednu vrtićku skupinu, pa ih je sada ukupno 12, projektom "Maslačak za sve" osigurano je pet milijuna kuna i za popodnevni rad te smještaj još 20-tero djece.

"Djeca od 11 do jedan se sakupljaju, djeca mogu boraviti ovdje do 21 sat, sve je isto kao i u redovnom dopodnevnom radu, sve se aktivnosti odvijaju prema planu i programu odgojitelja, imamo isto četiri obroka", ističe ravnateljica dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac Marija Čupen Tomica.

Povećane su i aktivnosti u obje smjene, uz uobičajene - uvedeno je još šest dodatnih programa koji su za sve besplatni. Projektom je osigurano zapošljavanje deset novih djelatnika. U posljednje tri i pol godine grad je sredstvima iz proračuna i više europskih i nacionalnih fondova obnovio, proširio i uredio vrtić.

"I ukupno smo uložili 6 milijuna u vrtić, u ovoj zadnjoj fazi koja je završila prije nepunih mjesec dana je zamijenjena kompletna unutarnja i vanjska stolarija, postavljeno je podno grijanje i nova rasvjeta, a sada će se kroz projekt za dva milijuna kuna financirati namještaj i didaktička oprema", ističe gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

Dječji vrtić Maslačak pohađa 260-tero djece od jasličke do predškolske dobi, nema lista čekanja, dovoljno je mjesta za sve, a uz male Đurđevčane, ovamo dolaze i djeca iz susjednih općina. 
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!