Poznati darovali odjeću za modni buvljak udruge P.I.N.K.

18.12.2021.

21:31

Autor: HRT

Modni buvljak Udruge P.I.N.K.

Modni buvljak Udruge P.I.N.K.

Foto: Marko Lukunic / PIXSELL

Udruga P.I.N.K. Life održala je u središtu Zagreba, kako su ga nazvali, blagdanski "modni buvljak". Na njemu se mogla kupiti odjeća koju su donirale poznate osobe, a prikupljena sredstva proslijedit će se udruzi koja pomaže oboljelima od zloćudnih bolesti.

Središte Zagreba danas se pretvorilo u "veliki ormar". Modnom buvljaku ponešto je doniralo više od 30 osoba iz javnog života. U ponudi se našlo više od stotinu odjevnih predmeta, obuće, nakita...

Kaput je, među ostalima, darovala Nina Badrić, a guverner Boris Vujčić dao je svoje 2 kravate. Jedu kravatu poklonio je i bivši predsjednik Ivo Josipović jednu kravatu. Svoj obol dao je 'trener svih trenera' Ćiro Blažević.

Cijene su simbolične, a sav prihod ide u ruke udruge Pink life koja već godinama pomaže onkološkim pacijentima. Današnja zarada utrošit će se u obnovu njihovih prostorija nastradalih u potresu.

Njihovi projekti su jako važni jer se bave upravo ženama i svime onime što je ili preventiva ili posto operativno nakon operacije raka dojke. Riječ je o najčešćem tumoru u žena. Godišnje ih u Hrvatskoj oboli oko 2 i pol tisuće.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!