U Zagrebu je petina od ukupnog broja ljudi s demencijom u Hrvatskoj

08.06.2022.

12:49

Autor: Dnevnik HTV/HRT/D.S.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Shutterstock

U Hrvatskoj je gotovo 100 tisuća osoba s demencijom, petina ih je u Zagrebu. U sklopu projekta "Svi za pamćenje" predstavljena je brošura "Širenje socijalnih usluga u zajednici za pomoć osobama s demencijom" što je i glavni cilj projekta, kao i pomoć namijenjena educiranju članova obitelji oboljelih.

Izvršni dopredsjednik Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest Tomislav Huić, mag. art istaknuo je da je širenje usluga prvenstveno koncentrirano na razvoj dnevnih bolnica i na razvoj odjela za Alzheimerovu bolest, odnosno za osobe s Alzheimerovom bolešću u domovima za starije.


- Ovaj projekt ima cilj razvoj socijalne usluge, ali s druge strane i unapređenje edukacije onih koji se brinu, da li u kući ili u institucijama o oboljelima, naglasila je dr. sc. Mirela Šentija Knežević, zamjenica pročelnice Ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba i voditeljica projekta "Svi za pamćenje".


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!