16:14 / 19.06.2018.

Autor: T.V./G.Ć./HRT

Predstavljena Hrvatska kuharica

-

-

Foto: - / -

Sinoć je u Zagrebu predstavljena Hrvatska kuharica koja obilježava jednu od važnijih faza u povijesti hrvatske gastronomske i restoranske scene.
Sinoć je u Zagrebu predstavljena Hrvatska kuharica koja obilježava jednu od važnijih faza u povijesti hrvatske gastronomske i restoranske scene.

Autori recepata su trideset šestorica vodećih hrvatskih chefova koji znalački interpretiraju hrvatska tradicionalna jela i tradiciju kuhanja. Ideja je Hrvatske kuharice na suvremeniji način definirati što bi mogla biti autentična hrvatska kuhinja s obzirom na sve utjecaje pod kojima je ona nastajala.

Svaki je chef za Hrvatsku kuharicu napisao četiri recepta iz bogate riznice hrvatske gastronomske tradicije, a chefovi zaslužni za pripremu najvećeg gastro projekta su Rudi Štefan, David Skoko, Andrej Barbieri, Priska Thuring, Deniz Zembo, Zdravko Tomšić, Danijel Đekić, Goran Kočiš, Hrvoje Zirojević, Ante Udovičić, Damir Modrušan, Damir Tomljanović, Marin Rendić, Matija Bregeš, Nikola Hrelja, Deni Srdoč, Nenad Posavac, Teo Fernetich, Marijo Čepek, Ana Grgić, Raul Lajtman, Petra Jelenić, Hrvoje Kroflin, Marko Palfi, Goran Stanisavljević, Marko Gajski, Eta Gverović, Mate Janković, Daniela Kramarić, Smiljana Matijaca, Ivan Pažanin, Braco Sanjin, Ivan Tomašević, Željka Kovčalija, Branimir A. Tomašić i Goran Sirovec.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!