Prekrasan kalendar udruge za sindrom Down - Rijeka 21

08.09.2020.

10:06

Autor: Iva Črnjar Ivančan/Dobro jutro Hrvatska/I.B./HRT

default error photo
Članovi udruge bili su modeli, a riječ je o kalendaru koji agencija daruje svojim partnerima diljem svijeta: otprilike 3 tisuće takvih kalendara "otputuje" u svijet.
Udruga za sindrom Down - Rijeka 21 čiji je projekt "Vidimo se" zakočen uslijed pandemije, odlučila se prilagoditi novonastaloj situaciji te je u suradnji s turističkom agencijom Katarina-line iz Opatije snimila kalendar. Članovi udruge bili su modeli, a riječ je o kalendaru koji agencija daruje svojim partnerima diljem svijeta: otprilike 3 tisuće takvih kalendara "otputuje" u svijet.

Nositeljica projekta "Vidimo se" Karolina Hauptfeld rekla je da se nažalost dogodila pandemija i stopirala planirane aktivnosti.

- Vaterpolo klub Rijeka nam je pružio ruku prijateljstva, trebali smo ostvariti jednu lijepu suradnju s njima. Također, Amira, naša članica udruge vodi kulinarske radionice koje smo također morali stopirati. Ali evo, okrenuli smo se budućnosti, u jednom novom svjetlu, naučili smo se na neke nove poduzetničke korake, nazovimo to tako, istaknula je.

- Što se tiče kalendara, članovi udruge bili su modeli, veliki i mali, imat ćete prilike vidjeti zaista prelijepe fotografije u suradnji s agencijom Katarina line koja će promovirati taj kalendar, rekla je.

Anamaria Hauptfeld Schweitzer iz agencije Katarina line rekla je da agencija već godinama producira jedan takav kalendar.

- Doduše ne s ovako humanitarnom prigodom. Mi smo do sada kalendar radili od slika koje bi dobili od naših gostiju i na taj način radili božićne čestitke za poslovne partnere diljem svijeta. Prije pandemije odlučili smo promijeniti koncept i dogovorili smo suradnju s udrugom jer mi već godinama pomažemo udruzi, doniramo im i želimo i sami podignuti svijest. Tim više što dvoje naših djelatnika imaju djecu koja su članovi udruge pa nam je to i srcu bliže. Ove godine smo trebali još u svibnju snimiti taj kalendar, međutim nas je pandemija malo zakočila i promijenila planove, ali evo sretni smo da smo uspjeli sada nedavno to snimiti, istaknula je.

- S ponosom možemo reći da imamo djecu koja pohađaju redovne vrtiće i školu i da naša inkluzija, što je jedan od glavnih ciljeva našeg projekta, pomalo živi i nadamo se da ćemo to uspjeti ostvariti u potpunosti, rekla je Karolina Hauptfeld.

Inkluzija nije privilegija, ona je pravo. poručili su iz udruge.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!