Prešao Velebit od početka do kraja

22.01.2021.

19:08

Autor: Regionalni dnevnik

Danijel Krstulović Opara

Danijel Krstulović Opara

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Danijel Krstulović Opara je mladi splitski planinar, speleolog, alpinist i trail trkač. Upravo se spustio s Velebita.

- Oduvijek sam imao ideju da, ako ću proći Velebit, da ću ga proći cijelog, od početka do kraja. Složio sam neki svoj put da ću se što više držati što viših dijelova, ne samo da budem što više u snijegu, već da budem i što više izložen vremenskim uvjetima, rekao je.

Jer, bez snijega, Velebit može i pretrčati. U svom zimskom izazovu obuhvatio je krpljama i dio koji nije standardni velebitski planinarski put. Orkansko jugo, snijeg, krupa, škura bura, sve ga je u 8 dana išibalo.

Više od 200 kilometara bez suputnika, od vrha do vrha, katkad prateći i medvjeđe tragove. Sve što mu treba, od prvog dana nosi na leđima.

- Kada idem sam, sa sobom nosim GPS satelitski lokator koji odašilje signal, kako bi moji doma u svakom trenutku mogli vidjeti mičem li se ili ne, dodao je.

Naš je mladi pustolov projektant interijera u splitskom brodogradilištu. Na nultoj nadmorskoj visini već sanja nove grebene i vrhove.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!