'Amazonka' iz Zadra ruši predrasude o bodybuilderima

25.05.2023.

07:00

Autor: Žana Ljuština/Dnevnik/HRT/IMS/B.B.B.

Vanja Tokić, trostruka europska prvakinja

Vanja Tokić, trostruka europska prvakinja

Foto: Dino Stanin / PIXSELL

'Fitness kraljica' Vanja Tokić potvrdila je svoj status europske prvakinje osvojivši prvo mjesto i zlatnu medalju na europskom natjecanju u Budimpešti u Mađarskoj! Velik je to uspjeh za ovu Zadranku, sada trostruku europsku prvakinju.

Trostruka europska prvakinja "ruši" sve pred sobom. Pa i predrasude o bodybuilderima

- Zapravo je to jedan od razloga zašto se konstantno natječem, pokušavam približiti ljudima da BB nije nešto napuhano, napumpano i da je prikladno za žene i muškaraca, za sve životne dobi, kazala je Vanja Tokić, bodybuilderica iz Zadra.

Ova krhka plavuša bodybuildingom se počela baviti tek u 39. godini. Do tada je, kaže, bila tipična antisportšica. Jedostavno se pronašla u sportu koji, osim što zahtjeva svakodnevno vježbanje, traži golemu disciplinu.

Koliko je truda utkano u uspjeh, najbojle zna Vanjin suprug, trener, pratitelj.

Miodrag Trbušić, Vanjin suprug i trener otkrio je tajnu uspjeha.

- Od ranog dizanja, prehrana, treninga taj dan vam prbrzo prođe i jedva čekate da završi da uhvatite malo vremena za odmor i ujutro krenete ispočetka, ustvrdio je.

Samo tako može se do odličja. Vanja ih ima 8!

Planovi za budućnost


Iako se tek vratila iz Mađarske gdje se natjecala u kategoriji "Pro Bikini" , već sutra putuje u Italiju.

- Višestruka sam svjetska, "pro card" za bodybuilding, bila sam svjetski šampion , tri puta europska zlatna, bila su tu još dva srebra i jedna bronca, dodala je.

Objasnila je i što joj je najveća motivacija.

- Pokušavam na ovaj način promovirati sport, zdrav način života i potaknuti što veći broj sugrađna na bavljenje bilo kakavom vrstom sporta, zaključila je.

Uz napomenu da ovdje godine nisu važne i trenirati se može početi već danas!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!