Priče o ljubavi u vrijeme korone

01.02.2021.

13:27

Autor: HRT

'Zadnja postaja ljubav'

'Zadnja postaja ljubav'

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Nakon vrlo hvaljenog književnog prvijenca, romana 'Druga strana slutnje', Nikša Sviličić čitateljima je predstavio knjigu priča 'Zadnja postaja ljubav'. Istiniti događaji, imaginarni likovi i neočekivani obrati -ukratko - njezine su odrednice, a nit vodilja - ljubav u doba pandemije. Knjigu smo predstavili u Vijestima iz kulture:

Kako izgleda ljubav u vrijeme pandemije? Odgovore, s pozitivnim ili negativnim predznakom dobivamo, možda, sa svih strana, ali u potragu za neobičnom temom krenuo je, na svoj način i Nikša Sviličić.


Baš kad pomislite kako su pred vama priče za laku noć, likovi koji vam djeluju poznato kao i njihove priče u kojima se nije teško prepoznati, Sviličić vas dočekuje s neočekivanim obratima koji uspijevaju iznenaditi i vrlo zahtjevnog čitatelja - tamo gdje najmanje očekuje, jer pisati, kaže Sviličić, znači osluškivati bilo čitatelja.

Nikša Sviličić

Nikša Sviličić

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Svoj znanstveni rad, filmsko iskustvo i ljubav prema glazbi, koja je ovjenčana i Porinom, Sviličić uvijek nastoji pretočiti u novo iskustvo. 'Kobna gora' jedno je od njih - novi roman koji piše, s elementima srednjovjekovnog krimića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!