Prije dvije godine bio je na štakama, a sada hoda Via Adriaticom

19.12.2021.

06:55

Autor: Ivana Šilović/Regionalni dnevnik/B.A./HRT

Mihael Strle

Mihael Strle

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Mihael Strle prije gotovo sedam tjedana krenuo je u planinarsku avanturu. Sa svojim psom Oskarom hoda poznatom planinarskom stazom Via Adriatica. Njegov pothvat dio je projekta Korak iznad. Na Klisu su ga dočekali članovi Udruge Remisija i HRT-ova splitska ekipa.

Strle je za HRT otkrio kako je cilj ove rute podići svijest o bolesti reumatoidnog artritisa, od koje i sam boluje.


- Da se ljudi osvijeste da to nije samo bolest starijih ljudi, već i mladih, da je to sistemska, ozbiljna bolest, rekao je Strle.


Prije dvije godine bio je na štakama, a danas samostalno hoda.


- To je još jedan razlog hodanja - da pokažemo primjerom da ne treba klonuti duhom. Naravno, svi u svojim mogućnostima, ali svaki dan neka netko napravi jedan korak dalje, to je za njega već veliki korak za sljedeći dan, poručio je Strle.


Nenad Horvat, predsjednik Udruge Remisija, rekao je kako oboljeloj djeci iz Splita i okolice koji su također članovi udruge treba pokazati da bilo koja upalna reumatska bolest ne zahvaća samo stariju populaciju, kako se nekad govorilo, nego da može zahvati i mlade, i djecu, pa čak i novorođenčad.


- Zato tim ljudima treba pokazati da u bolesti ne smiju klonuti duhom, da se trebaju kretati, da trebaju biti aktivni. Naravno, do određenih granica, koliko mogu, ali uz medikamentoznu terapiju, naravno da je bitno i kretanje, i to je smisao Mihaelovog hodanja i zato mu Udruga Remisija daje apsolutnu podršku, poručio je Horvat.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!