09:11 / 25.05.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Problemi stresa na poslu i posljedice koje nam ostavljaju

-

-

Foto: - / -

Kako se učinkovito nositi s visokim stresom na poslu i treba li u slučaju potrebe potražiti psihološku i psihijatrijsku pomoć, pogledajte u rubrici Imam problem.
Postoje poslovi i zanimanja u kojima je prisutna visoka razina stresa koji može ostaviti prolazne ili trajne posljedice na zaposlenike.

Iako stresne situacije djeluju raličito na svaku osobu i svako zanimanje može nositi stres, zanimanja poput vatrogasaca, policajaca, strojovađa u samom su vrhu najstresnijih poslova.

Kako se učinkovito nositi s visokim stresom na poslu i treba li u slučaju potrebe potražiti psihološku i psihijatrijsku pomoć, pogledajte u rubrici Imam problem.

Gostovali su doc. dr. sc. Špiro Janović, dr. med, specijalist psihijatrije, pročelnik Zavoda za hitna stanja, krizna stanja i psihotraumatologiju KBC Zagreb, Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije Hrvatske, Nenad Mrgan, predsjednik Sindikata strojovođa Hrvatske i Ivo Stakić, predsjednik Sindikata vatrogasaca Grada Zagreba.

Pogledajte što su novinaru Saši Užareviću ispričao strojovođa Tomislav Klarić o teškoćama s kojim se on i kolege susreću na svojem radnom mjestu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!