Profil liječnika: dr. Krešimir Luetić

11.01.2018.

12:44

Autor: Zdrav život

default error photo
Naš vrsni internist koji se posebno specijalizirao za gastroenterologiju je doktor Krešimir Luetić. Budući da je i odrastao u obitelji liječnika, poziv medicini nametnuo se kao logičan životni put.
U našoj rubrici profil liječnika, upoznajte vrsnog gastroenterologaa i dopredsjednik Hrvatske liječničke komore, doktora Krešimira Luetića. Iza njega su godine iskustva, usavršavanja u inozemstvu i primjene najnovijih trendova u gastroenterologiji.   

Naš vrsni internist koji se posebno specijalizirao za gastroenterologiju je doktor Krešimir Luetić. Budući da je i odrastao u obitelji liječnika, poziv medicini nametnuo se kao logičan životni put.

Moj otac je umirovljeni fizijatar, iako on nikada nije vršio pritisak niti me odgovarao da upišem medicinu. Vjerojatno, odrastajući uz njega i gledajući kako obavlja svoj posao je i u meni sazrela želja da upišem medicinski fakultet, priča dr. Luetić.

Medicinski je fakultet u Zagrebu, doktor Luetić završio davne 1999. Samo tri godine kasnije, započeo je specijalizaciju iz interne medicine u KB Sveti Duh, a 2012. postao je subspecijalist gastroenterolog. Gastroenterologiji doktora Luetića privukli su najnoviji tehnološki trendovi, ali i rad s pacijentima u kojemu posebice uživa.

Svoja znanja i usavršavanja, doktor Luetić stjecao je na prestižnim svjetskim institucijama gdje nerijetko gostuje i kao predavač te je autor brojnih znanstvenih članaka i suradnik na nekoliko knjiga vezanih uz gastroenterologiju.

Osim što je vrsni gastroenterolog, doktor Luetić ponosi se i drugim titulama, a jedna od njih ona je dopredsjednika Hrvatske liječničke komore. Uz brojne odgovornosti koje sa sobom nose pozicije liječnika te dopredsjenika Komore, doktor Luetić posveću i veliku pozornost dijelu posla koji ga posebice veseli – radu sa studentima.

Ja sam viši asistent na Katedri za internu medicinu zagrebačkog Medicinskog fakulteta, i moram priznati da mi je rad sa studentima i općenito podučavanje mlađih kolega vrlo zanimljivo, vrlo interesantno, predstavlja izazov u mojoj karijeri i mislim da svatko od nas odgovornih stručnjaka ima dužnost prenositi to znanje mlađima, ističe.

Doktoru Luetiću dan je u potpunosti ispunjen. Započinje jutarnjim sastankom na Zavodu za gastroenterologiju, obavljaju se vizite pacijentima, rad u kolonoskopskoj i gastrološkoj ambulanti, vježbe sa studentima i obveze koje podrazumijeva Komora. Gotovo se na svakodnevnoj bazi susreće i sa zahtjevnim slučajevima.

Za slobodno vrijeme doktoru Luetiću ne preostaje mnogo vremena. Vikende pokušava posvetiti obitelji i hobijima. Jedan je od osnivača Hrvatskog liječničkog sportskog društva i utemeljitelj Hrvatske košarkaške liječničke reprezentacije.

Daljnji planovi doktora Luetića podrazumijevaju nastavak usavršavanja, pisanja znanstvenih članaka i ono najvažnije – daljnju skrb za pacijente među kojima je i jedan od omiljenih liječnika. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!