Proslavili 64. godišnjicu mature

29.05.2018.

09:17

Autor: E.L.S./G.Ć./HRT

default error photo
Godišnjice mature uobičajeno se slave svakih pet godina, no ovaj razred izniman je u svakom pogledu, pa tako i po proslavi 64. godišnjice.
Godišnjice mature uobičajeno se slave svakih pet godina, no ovaj razred izniman je u svakom pogledu, pa tako i po proslavi 64. godišnjice.

Zapravo se sastajemo jedanput mjesečno, neobavezno, na jednoj kavici i tko dođe, dođe, malo porazgovaramo. Uglavnom izmjenjujemo misli o bolestima koje su neminovne za našu dob, ali jedanput godišnje u svibnju se sastajemo na jednom malo većem sastanku, kaže Margareta Legiša.

Kad znaš da ćeš se sastati s kolegama od tih davnih dana, koliko nas se nađe, nađe, uvijek smo sretni, presretni koji se vidimo i rado se sjećamo svih kolega koji su s nama nekada bili. To je jedan od najljepših dana može se reći u godini, zaista, bez ikakvog karikiranja i uljepšavanja, smatra Ivan Gvozdanović Gero.

U nekadašnji 8.c 3. Gimnazije, od osoba poznatih javnosti, išli su Ivica Šerfezii, Stjepan Mihaljinec, Stanko Kučan i Vilko Težak.

O svima se s radošću priča i prepričavaju se događaji i anegdote iz gimnazijskih dana, ali i s brojnih godišnjica i druženja.

To su pričice o latinskom, o međusobnom pomaganju, o podvalama, o školskim ljubavima... Sve je lijepo, sve je to prošlo, ono što je grdo, to smo zaboravili, kaže Margareta Legiša.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!