Prvak u Zastavi 101, popularnoj 'Plavuši'

22.10.2021.

07:27

Autor: Žana Ljuština/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Natanael Petrov

Natanael Petrov

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Natanael Petrov mladi je Zadranin koji se autosportom bavi više od 10 godina. Odnedavno je prvak Hrvatske u brdskim utrkama. Zanimljivo je da je sam svoj majstor te da u plavoj Zastavi 101 'plavuši' nekad vrlo popularnom "Stojadinu" savladava prepreke i postiže rezultate. 

- Auto je 'Zastava 101', 88. godište, motor 1,4 16 ventila, 160 konja, 9000 okretaja. Maximalna brzina je 160 km/h. Najbitnije je to ubrzanje, jako brzo postiže tu brzinu i može usporiti s te brzine, objašnjava Natanael.

Više od 10 godine Natanael Petrov vozi autoutrke, a ljubav prema automobilima potječe još iz dječačkih dana. "Zastavu" je kupio kad je imao samo 17 godina i još nije ni imao vozačku dozvolu. Ne sluteći da će baš s njom tri puta biti prvak Hrvatske.

- Nisam ni planirao da će do ovoga doći. 2006 sam je kupio, znači 15 godina kasnije da ću je koristiti kao bolid za utrke tako da je tu dosta emocija, priča Natanael.

Natanael je automehničar i "Plavuša" je u cijelosti njegovih ruku djelo, uz veliku pomoć djevojke Ive, nesuđene automehaničarke, koja o automobilima zna i previše. Na utrke odlazi kao službebni mehaničar. I kaže, nije to ništa čudno.

Nije tajna, ovo skup sport

- Snalazimo se od utrke do utrke. Dobro je što sam sam svoj mehaničar pa uvijek nekako te troškove smanjim na minimum. Morao sam nabaviti vučnu službu da sam sebe mogu odvesti na utrke. Imam nešto sponzora, prijatelja. Gura se, kaže.

Gurati Natanael planira i dalje. Sudjelovati u natjecanjima koliko financije dopuste. Jer ljubav je to.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!