Prvo gastro natjecanju za osobe s invaliditetom

31.08.2021.

11:00

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

„Amorova žlica - za društvo jednakosti“

„Amorova žlica - za društvo jednakosti“

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Sljedeći četvrtak, 9. rujna počinje prvo nacionalno gastronomsko natjecanje "Amorova žlica" posvećeno promociji društva jednakosti.

Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja UNUO je ove godine samoinicijativno pokrenula nacionalni projekt „Društvo jednakosti". U sklopu projekta Udruga će održati natjecanje „Amorova žlica" za osobe sa invaliditetom u dobi iznad 17 godina. 


Gastro natjecanje „Amorova žlica - za društvo jednakosti“ će se održati na 7 lokacija, a detalje o projektu u emisiji Dobro jutro, Hrvatska otkrili su nam Vedran Habel, predsjednik Udruge, i Luka Livaja, pomoćni kuhar i voditelj programa natjecanja „Amorova žlica“:

- Suradnici na projektu su mnogobrojne udruge, savezi, centri za samostalno življenje, centri za rehabilitaciju, projekt je financiran donacijama, sponzorstvima i vlastitim sredstvima. Ovaj iznimno važan nacionalni projekt pokrenuli smo samoinicijativno jer smatramo da ćemo izravno pomoći osobama s invaliditetom da se približe javnosti, poručuju iz Udruge.


Natjecatelji će se svoje vještine pokazati u sedam gradova: Sisku (9. rujna), Vinkovcima (12. rujna), Novom Marofu (16. rujna), Puli (19.rujna), Šibeniku (23.rujna), Splitu (26. rujna) te u Zagrebu (od 1. do 3. listopada). U tijeku su prijave natjecatelja putem stranice www.unuo.hr.


Svaki natjecatelj može odabrati jednu od ponuđenih kategorija. To su kuhanje, posluživanje hrane, priprema koktela ili nekog finog napitka.


Predviđene su i nagrade: sto najuspješnijih natjecatelja osvaja besplatnu trening edukaciju u Ugostiteljsko edukativnom centru inkluzije CookLook, dok pobjednici idu na putovanje u Rim pod pokroviteljstvom Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca Konventualaca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!