16:34 / 06.09.2018.

Autor: T.V./V.R./HRT

Radio 92FM - mali radio velikoga srca

-

-

Foto: - / -

Neprofitni Radio 92FM iz Slavonskoga Broda jedinstven je u Hrvatskoj. Osnovala ga je i pokrenula Udruga osoba s invaliditetom, pa je i primjer i snažni promotor inkuzivnosti i borbe za prava svih ranjivih skupina u društvu.
Neprofitni Radio 92FM iz Slavonskoga Broda jedinstven je u Hrvatskoj. Osnovala ga je i pokrenula Udruga osoba s invaliditetom, pa je i primjer i snažni promotor inkuzivnosti i borbe za prava svih ranjivih skupina u društvu.

Mali radio velikoga srca već je srušio mnoge barijere i vlastitim primjerom demonstrirao uključenost u zajednicu. Osnivač mu je Društvo multiple skleroze.

Borba protiv diskriminacije je svakodnevna. Ali ipak, na neki način, možda pružamo utočište za takve slučajeve i slučajeve svih ugroženih skupina u našem društvu, ističe Irena Vukas, glavna i odgovorna urednica Radija 92FM.

Otvoreni prema svima, ali ranjivima osobito posvećeni. Uz institucionalnu potporu, kažu, bili bi još jači. Uloga medija izuzetno je važna. Imati jedan ovakav radio koji se otvorio svima i koji je dao prostor svim udrugama je izuzetno važno, nagasila je Branka Meić Salie, savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.  

Jer petero zaposlenih i desetak volontera u skromnim prostorima rade lavovski posao, a financiraju se uglavnom putem projekata. Nije to potpuno ono kako bi htjeli jer bi morali povećati broj zaposlenika pošto je programska shema zgusnuta i jako puno posla ima, kaže Željko Pudić, predsjednik Društva multiple skleroze Brodsko-posavske županije.

No ne žale se. Neke su ciljeve već ostvarili. Uspjeli smo dokazati da smo društveno odgovorni i da je lijepo ulagati u ovakve medije ili u ovakvu udrugu, ističe Tomsilav Goll, direktor Radija 92FM. Pa pohvale i čestitke za četvrti rođendan stižu sa svih strana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!