13:25 / 23.05.2018.

Autor: V.M./I.A.J./HRT

Radost slikanja Đure Sedera

-

-

Foto: - / -

Dvije izložbe Đure Sedera – jedna u zagrebačkoj Galeriji Forum, a druga u velikogoričkoj Galeriji Galženica - odvele su nas na Akademiju likovnih umjetnosti u atelijer kod umjetnika koji kaže da i u 91. godini života osjeća radost slikanja.
Dvije izložbe Đure Sedera – jedna u Galeriji Forum, a druga u velikogoričkoj Galeriji Galženica - odvele su nas na Akademiju likovnih umjetnosti u atelijer kod umjetnika koji kaže da i u 91. godini života osjeća radost slikanja.

Premda za neke svoje radove zna reći 'Ovo je bedasto', veliki hrvatski slikar Đuro Seder itekako je ozbiljan kada je o umjetnosti riječ.

Njegova stvarateljska linija krenula je s prvom izložbom potkraj pedesetih godina prošlog stoljeća, a traje još i danas, u 91. godini njegova života.

Zavirite u Sederov zagrebački prostor stvaranja, gdje ga je obišla ekipa emisije Pravac na treću:Emisiju Pravac na treću posvećenu Đuri Sederu u cijelosti pogledajte na usluzi HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!