Ranojutarnje jahanje u moru

18.08.2020.

15:48

Autor: I.D./Regina Zubanović/Dnevnik/IMS/HRT

default error photo
Konjička udruga "Dalmacija Equino" priuštila je promatračima s plaže iznenađujuće prizore. Ipak, izabrali su rane jutarnje sate kako ne bi ometali kupače.
U Podstrani pokraj Splita jutros sasvim neobični prizori, poput scena iz filma. Naša je splitska ekipa na kupanju u moru zatekla konje.

Konjička udruga "Dalmacija Equino" priuštila je tako promatračima s plaže iznenađujuće prizore. Ipak, izabrali su rane jutarnje sate kako ne bi ometali kupače.

- Radimo otprilike 2 km od mora pa sam danas odlučio s ekipom iz kluba dovesti konje na kupanje, ovo je konjima prvi put da su na moru, malo su nervozni, ali malo pomalo naučit će, neka se djeca zabave, eto širimo ponudu, kazao je Denis Zeljko, Konjička udruga "Dalmacija Equino".

Kupanje s konjima u moru itekako je zabavno, i promatračima i akterima. Mnogo je zabavnije, kažu, na pravim konjima nego na napuhancima.

- Iskreno bilo je super i zanimljivo, jako zabavno, kupamo se ovdje s njima, igramo se na moru, stvarno je super, rekla je Nikol Marić, Konjička udruga "Dalmacija Equino".

- Stvarno je zabavno, dobar je osjećaj kad znaš da si sa svojim konjem, da ste zajedno i da možete i plivati. Stvarno mi se sviđa, izjavila je Sienna Hasen, Konjička udruga "Dalmacija Equino".

Već su jahali zajedno u rijeci Žrnovnici. Na ovom mjestu gdje se ona ulijeva u more, prvi put. Vjerojatno ne i posljednji!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!