Rekorder Ironmana Andrej Vištica

28.08.2021.

16:47

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Andrej Vištica

Andrej Vištica

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Nedavno je srušen hrvatski rekord u Ironmanu i to nakon punih 10 godina. To je uspjelo našem najboljem triatloncu Andreju Vištici.

Kako je uspio srušiti rekord, Andrej Vištica otkrio nam je u javljanju u emisiju Dobro jutro, Hrvatska iz Makarske:

Nakon epske borbe, koja se događala prije tjedan dana na najtežem svjetskom triatlonu - Embrunmanu u Francuskoj, Andrej Vištica je srušio deset godina star hrvatski Ironman rekord. To je ujedno i njegov najbolji rezultat u karijeri. 


U vremenu od 8 sati, 11 minuta i 40 sekundi, za 32 sekunde srušio službeni Ironman rekord Dejana Patrčevića iz 2011. godine. U Embrunu je Andreju Vištici izmaklo drugo mjesto za samo 20 sekundi.


- Ni u snu nisam očekivao da ću danas ovo postići. Nadao sam se, ali nakon onako krvave borbe u Embrunu nisam vjerovao da je moje tijelo sposobno za još jedan takav podvig, izjavio je Vištica.


Prvi je cilj ispunio, srušio je nacionalni Ironman rekord, a drugi ga još čeka - završiti Ironman ispod osam sati. 


- Želio bih poručiti svima koji se bore i imaju cilj da ustraju i teško rade - njihovo će vrijeme doći kao što je došlo i moje, poručio je Andrej.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!