Revitalizacija izletišta Crna Gora, pluća Podravine

03.06.2020.

15:23

Autor: A.Gregur, S.Kos-Bojanić, H.Povijač/Regionalni dnevnik/IMS/P.F./HRT

default error photo
Prekrasno šumsko područje koje se proteže na gotovo 2000 hektara počinje nadomak središta Koprivnice, u predjelu zvanom Crna Gora. Mnogima je ta šuma bila i ostala omiljeno odredište, raj za dušu.
Izletište Crna Gora u Koprivnici omiljeno je odredište mnogih šetača, sportaša rekreativaca i profesionalaca. U doba koronakrize još se jednom pokazalo koliko su ta pluća Podravine dragocjena za građane, pa je pokrenuta inicijativa o preuređenju postojećih trim staza i revitalizaciji šetališta.

Prekrasno šumsko područje koje se proteže na gotovo 2000 hektara počinje nadomak središta Koprivnice, u predjelu zvanom Crna Gora. Mnogima je ta šuma bila i ostala omiljeno odredište - raj za dušu. Bez obzira na to što su vlasnici Hrvatske šume, Crna Gora oduvijek pripada svim Koprivničancima. Stoga i nije čudno što su, kad je riječ o njezinu preuređenju, jednoglasni.

Dolaze ovamo sportaši, rekreativci i šetači.

- Veliki broj ljudi dolazi u šumu kako prijepodnevnim satima tako i poslijepodne, u vrijeme baš ove korone, pandemije kad su gotovo bili nemogući izlasci iz grada šuma je gotovo vrvila sa ljudima, objašnjava Vedran Blažeković iz Zajednice sportskih udruga Grada Koprivnice.

U preuređene se uključio i Grad Koprivnica.

- Crna Gora gdje je trim staza koja je uređena prije 20 godina je u lošem stanju. Grad Kopriovnica je odlučio napraviti projektnu dokumentaciju i naručili smo glavni projekt, rekao je pročelnik za komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić.

No Crna Gora za vlasnike je gospodarska šuma pa je za pokretanje bilo kakva projekta potrebno dopuštenje mjerodavnog ministarstva.

- Treba imati dozvolu, znači to sve se mora uspostaviti, ako je to sve prihvatljivo ili nije. Nadalje moraju biti i određeni odnosi između toga koji traži zahtjev i održavanje jer mi kao Hrvatske šume strogo imamo određene propise što smijemo i koliko smijemo, rekao je upravitelj Šumarije Koprivnica Davorin Rodek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!