Romantični tjedan u Ninu

11.08.2022.

17:44

Autor: Ana Marušić/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

Romantični Nin

Romantični Nin

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Romantika vlada ne samo u Rovinju nego i u Ninu, koji je 2015. proglašen jednom od najromantičnijih destinacija Europe. Ljubav se tu uvijek slavi, ali posebno tijekom Romantičnog tjedna koji upravo traje. 


Na zadovoljstvo posjetitelja, Nin ovih dana odiše posebnom čarolijom. Romantični lukovi, mjesta za poljupce, zid sjećanja, most ljubavi i druge atrakcije te iznenađenja nadahnjujuća su kulisa za romantična srca. Nin je prije sedam godina ponio titulu najromantičnije destinacije Europe, a održati takav status nije jednostavno.

- Svaku večer imamo određenu svirku, imamo koncert klasične glazbe, zatim imamo razne igre koje su pripremljene za naše kako stanovnike tako i posjetitelje, naši ugostitelji naravno uređuju svoje restorane i suvenirnice također, istaknula je Marija Dejanović, direktorica TZ-a Nin.

Tako se u romantičnosti nadmeću oni koji nude, ali i oni koji uživaju u ponudi. 

- Danas je popularno napraviti kratki video boravka na nekom mjestu, pa samim time poslati to treba u Turističku zajednicu i, naravno, najbolji video dobije nagradu, poput romantičnih večera, a ima još tu puno iznenađenja, rekla je Dejanović.

Jedan je par već pokleknuo pa se sinoć tijekom koncerta dogodila prosidba. No, i da je riječ samo o poljupcu potaknutom romantičnim ugođajem, vrijedilo je posjetiti Nin. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!