Sanja Kocijančić Petričević o nagradi Hrvatskog liječničkog zbora

01.03.2018.

13:41

Autor: K.D./HRT

Sanja Kocijančić Petričević

Sanja Kocijančić Petričević

Foto: - / -

Hrvatski liječnički zbor dodijelio je priznanje novinarki i urednici Hrvatske radiotelevizije, Sanji Kocijančić Petričević, za svekoliku potporu i doprinos hrvatskom liječništvu u njegovanju dugogodišnje tradicije Hrvatskoga liječničkog zbora.

Hrvatski liječnički zbor dodijelio je priznanje novinarki i urednici Hrvatske radiotelevizije, Sanji Kocijančić Petričević, za svekoliku potporu i doprinos hrvatskom liječništvu u njegovanju dugogodišnje tradicije Hrvatskoga liječničkog zbora.

Hrvatski liječnički zbor na tradicionalnom liječničkom balu u Zagrebu dodijelio je priznanje novinarki i urednici HRT-a Sanji Kocijančić Petričević za svekoliku potporu i doprinos hrvatskomu liječništvu u njegovanju dugogodišnje tradicije Hrvatskoga liječničkog zbora. Liječnički se bal održava u povodu Dana liječnika koji se obilježava na dan osnivanja Hrvatskoga liječničkog zbora 26. veljače 1874. godine, kao spomen na dan kojim se iskazuje potpora liječnicima da nastave svoj put cjeloživotnoga obrazovanja s ciljem dobrobiti zdravlja naroda.

Počelo je prije 144 godine, a i danas traje aktivno druženje i suradnja te stručna i znanstvena aktivnost brojnih generacija doktora medicine i doktora dentalne medicine. Razdoblje je to obilježeno predanim radom brojnih generacija liječnika, brojnim stručnim i znanstvenim postignućima liječničke profesije na ponos svima nama. Kao vodilja aktivnosti sve je vrijeme ostala skrb za naše članove i za svekoliki korpus liječništva, ali i za čitav sustav zdravstvene skrbi. Zdravlje naroda smisao je zborskih aktivnosti, kako 1874. godine, tako i danas.

Izrazita mi je čast, iznenađenje, ponos i radost ovo priznanje Hrvatskoga liječničkog zbora, na čelu s predsjednikom profesorom Željkom Krznarićem. Točno 25 godina surađujem i pratim ustanove i naše liječnike iz Republike Hrvatske i svijeta, surađujem s njima te obraćam posebnu pozornost na najljepši dio medicine - domete i dosege. Nadam se da će tako biti i nadalje, i poslije ove moje srebrne obljetnice, za koju je stigla ova lijepa nagrada. Zahvaljujem svim liječnicima, a zahvalna sam i mojoj Hrvatskoj radioteleviziji što mi je omogućila da pratim područje koje najviše volim, a koje služi svakomu čovjeku. Čestitam i kolegama iz Doktora u kući jer smo sretni što smo doživjeli priznanje za svoj rad te zamišljam kako bi i naša kolegica Selma Mijatović bila sretna da je to doživjela. Svaka je nagrada poticaj za daljnje aktivnosti, kazala je Kocijančić Petričević.

Sanja je gostovala u emisiji Dobro jutro, Hrvatska, zajedno sa prof. dr. Željkom Krznarićem, predsjednikom Hrvatskog liječničkog zbora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!