16:10 / 21.12.2019.

Autor: Sara Badžek/Mladen Šarić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Sarma za Zakladu VITA

-

-

Foto: - / -

Kulinarsku kraljicu zime jutros su pripremili pravi znalci - vrhunski kuhari i najpoznatiji proizvođači. Ispred stola stvorio se podugačak red, a građani su strpljivo čekali da kušaju taj specijalitet.
Sarma je neizostavni dio blagdanskog stola, a njezin zamamni miris širio se atrijem varaždinske Županijske palače. Ondje je održana donatorska akcija županijske zaklade Vita.

Kulinarsku kraljicu zime jutros su pripremili pravi znalci - vrhunski kuhari i najpoznatiji proizvođači. Ispred stola stvorio se podugačak red, a građani su strpljivo čekali da kušaju taj specijalitet. Sarma se spremala od izvornog varaždinskog zelja.

- Za današnju humanitarnu akciju udruga kuhara varaždinske županije na čelu s Damirom Crljenim pripremila je 500 komada sarme. Ova je sarma napravljena od pravog varaždinskog zelja, nema drugog, samo najboljeg zelja na svijetu, rekla je Marija Cafuk.

Sav prihod od prodaje sarme namijenjen je roditeljima djece koja boluju od zloćudnih bolesti.

- To su izrazito visoki troškovi za liječenje koje roditelji moraju podmirivati i mi zaista pokušavamo svake godine prikupiti sredstva kako bi si pokrili barem dio troškova. Kao što vidite, usprkos kiši, ova je akcija dobro posjećena, puno je ljudi i ja se svima zahvaljujem, rekla je Natalija Martinčević, upraviteljica županijske Zaklade Vita.

Nakon samo jedan sat tražila se sarma više - Varaždinci su i ovaj put pokazali svoje veliko humano srce.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!